Sitter här i min ensamhet och äter frukost och väntar på att klockan ska gå så jag kan åka och jobba. Äter en mycket god frukost bestående av Kanelomelett och fröbröd med te. Jag är mätt! Tänk att en omelett kan göra en så otroligt mätt!

Det verkar bli en kall men fin dag idag. Hoppas ni utnyttjar det vackra vädret(om ni också har fint förstås) och tar en riktigt lång promenad. Ta med lite fika så blir det ännu mysigare att promenera långt och länge!
Vem är du/Ni som kikar in här? Gör gärna ett trevligt avtryck! :-)

Förlåt mig. Jag skulle förstås ha givit er mina framgångar viktmässigt.

Startvikt: 99,8 kg

Måndagens vikt: 97,6

Det är alltså en skillnad på 2,2 kg! Trots att jag var på fest i lördags och åt en massa godsaker så har jag alltså lyckats gå ner 2,2 kilo på två veckor. Kanske inte världens största viktnedgång men jag är i alla fall nöjd!

Och varje hekto nedåt är en framgång!

Sammanlagt har jag sedan start från första början gått ner 22,3 kilo. Jag måste bara skriva de för att påminna mig själv om hur duktig jag trots allt varit även om det tagit tid.

Jag kommer också att lägga upp mina mått här senare när jag tagit dem. Det är kul att se hur mycket man minskat i centimeter också tycker jag.

Jag vet inte om jag har berättat att jag går till en dietist. Det gör jag i alla fall. Vi har länge pratat om Modifast som ett sätt att "kickstarta" en viktnedgång. Det skulle alltså göra mig inspirerad att fortsätta gå ner i vikt efter avslutad kur. Dietisten påstår att jag ska gå ner ca 1½-2 kilo per vecka och hon vill att jag ska använda Modifast i ungefär 4 veckor. Det skulle alltså kunna bli en viktnedgång på 6-8 kilo på 4 veckor. Låter grymt lockande(att gå ner i vikt alltså) så fort. Det som inte låter det minsta lockande är att under dessa fyra veckor ska jag dricka mig mätt och äta ca 1300kcal per dag. Dessutom är glukossirap huvudingrediensen i Modifast(i alla fall på den förpackning jag löste på) och jag är inte imponerad av den ingrediensen på något sätt.

Och som ni vet så äter jag LCHF inspirerat sedan två veckor tillbaka. Jag har gått ner i vikt men det har ju inte varit någon supernedgång på dessa två veckor så jag kanske gör något fel. Men det jag verkligen gillar med det här är att jag blir mätt och jag äter nog nyttigare nu än någonsin tidigare. Dessutom har jag inget sötsug överhuvudtaget. Det som jag önskar är att någon som är en betydligt mer erfarenhet av LCHF än vad jag har kunde hjälpa mig på något sätt för att få "rätt mängder" så att det skulle kunna ge mig en kickstart so to speak.
Jag känner inte heller att jag har något emot den här dieten men ska ärligt säga att jag är indoktrinerad med tankarna om förhöjt kolestrol och liknande. Jag drömde här om natten att jag var till läkaren och han sa "Vet du att det rinner ren grädde i dina blodådror". Så visst påverkas jag av det här med fetträdslan.

Men det känns på något sätt som om det här passar mig bättre än att dricka mig mätt i 4 veckor för att sedan börja äta igen. Vad skulle ni ha gjort? Testat Modifast eller fortsätta med LCHF?

Jag har ju berättat att jag köpte några böcker som jag har som inspiration för mitt LCHFande. Tänkte jag skulle visa dem. Här är de:Inte världens bästa bild men ni ser ju vilka böcker det är. Jag antar att dessa är väldigt kända böcker då jag sett dem på mångas bloggar.

Idag blev det jättegoda laxburgare till middag. Jag åt sallad till det. Skulle egentligen haft en kräftstjärtsröra till men jag tyckte kräftstjärtarna smakade konstigt och då vågade jag inte äta dem. Men jag kompenserade, om man nu kan säga så, med en efterrätt bestående av blandade bär och vispad grädde.

 

Imorgon blir det kokospannkakor till lunch. Middagen är jag inte säker på än.

Jo, jag måste ju berätta också hur det gått.

Jag vägde in på 99.8 när jag vägde mig förra veckan på tisdagen. Igår när jag vägde mig stod det 97,7. -2,1 kilo på en vecka är fantastiskt!

Jag mätte också midjan förra veckan och det mätte då 100 centimeter. Idag mätte den 97 centimeter. Hela 3 centimeter på en vecka!!! Kan det verkligen stämma?

Jag är mycket imponerad och hoppas att det fortsätter på samma sätt. Nu ska jag inte väga mig förrän på måndag igen så jag får en vecka mellan vägningarna i fortsättningen. Mått i midjan men även på andra delar av kroppen kommer jag att göra varannan vecka efter inspiration från bloggen "Vägen från 137 kg". Den bloggen rekommenderar jag förövrigt er att titta in på. En trevlig blogg med fina bilder.

Jaja...godnatt.