Modifast vs LCHF

0kommentarer

Jag vet inte om jag har berättat att jag går till en dietist. Det gör jag i alla fall. Vi har länge pratat om Modifast som ett sätt att "kickstarta" en viktnedgång. Det skulle alltså göra mig inspirerad att fortsätta gå ner i vikt efter avslutad kur. Dietisten påstår att jag ska gå ner ca 1½-2 kilo per vecka och hon vill att jag ska använda Modifast i ungefär 4 veckor. Det skulle alltså kunna bli en viktnedgång på 6-8 kilo på 4 veckor. Låter grymt lockande(att gå ner i vikt alltså) så fort. Det som inte låter det minsta lockande är att under dessa fyra veckor ska jag dricka mig mätt och äta ca 1300kcal per dag. Dessutom är glukossirap huvudingrediensen i Modifast(i alla fall på den förpackning jag löste på) och jag är inte imponerad av den ingrediensen på något sätt.

Och som ni vet så äter jag LCHF inspirerat sedan två veckor tillbaka. Jag har gått ner i vikt men det har ju inte varit någon supernedgång på dessa två veckor så jag kanske gör något fel. Men det jag verkligen gillar med det här är att jag blir mätt och jag äter nog nyttigare nu än någonsin tidigare. Dessutom har jag inget sötsug överhuvudtaget. Det som jag önskar är att någon som är en betydligt mer erfarenhet av LCHF än vad jag har kunde hjälpa mig på något sätt för att få "rätt mängder" så att det skulle kunna ge mig en kickstart so to speak.
Jag känner inte heller att jag har något emot den här dieten men ska ärligt säga att jag är indoktrinerad med tankarna om förhöjt kolestrol och liknande. Jag drömde här om natten att jag var till läkaren och han sa "Vet du att det rinner ren grädde i dina blodådror". Så visst påverkas jag av det här med fetträdslan.

Men det känns på något sätt som om det här passar mig bättre än att dricka mig mätt i 4 veckor för att sedan börja äta igen. Vad skulle ni ha gjort? Testat Modifast eller fortsätta med LCHF?

Kommentera

Publiceras ej