Middagen idag bestod av zucchinipasta och kryddig baconsås. Till det åt jag råa grönsaker som jag älskar, gurka, körsbärstomater, broccoli och grön paprika. Jag blev mätt och det var väldigt gott.

Pratade med en väninna som också inspirerades att testa LCHF. Hon hade idag, efter också en vecka som LCHFare, fått göra avkall på sin nya diet och ätit en matig baugette med salami och chevréost på. Hennes enda kommentar var "Är huvudet dumt får kroppen lida". Hon hade enorma magsmärtor och längtade verkligen hem. Dessutom hade hon ätit en biskvi efter mackan och insåg precis samma sak som jag också insåg idag. Biskvin var inte lika god som förr. Den smakade inget. Så det var bortkastade pengar på riktigt. Det hade ju förstås varit mycket bättre, rent upplevelsemässigt, om biskvin åtminstonde hade varit god!


Bild från google, skördefest.

Jag uppdaterade kategorierna idag, därför ser det ut som om jag skrivit alla inlägg idag men det har jag alltså inte gjort.

Jag började med LCHF förra tisdagen, den 25 januari alltså. Och har imorgon levt som LCHFare i en vecka.
Att skriva och uppdatera matdagboken har inte fungerat för mig i helgen. Jag får nog säga att jag kommer att skriva när jag kommer ihåg. Och om jag är riktigt duktig och engagerad ska jag kanske till och med kunna få med ett foto på maten.

Snart ska jag iväg och fika med mina arbetskamrater. Det ska bli intressant och se vad mitt fika kommer att bestå av.

Ha en bra dag!

Lace
Tänkte skriva hur jag känner mig i kroppen efter drygt en vecka med LCHF-kost. Jag känner mig väldigt pigg och det känns som om jag fått mer energi. Men eftersom det bara är en dryg vecka jag ätit enligt LCHF så vet jag inte om det beror på det eller det faktum att det faktiskt har blivit lite ljusare ute längre på dagarna och att solen faktiskt har visat sig några dagar.

Jag har inte varit sugen på godis sen jag började lchf vilket ju känns helt underbart!

Jag har varit ganska yr men det läste jag på Kostdoktorns hemsida att det var vanligt under den första tiden med LCHF. Det går väl över hoppas jag.

Men jag har varit väldigt frusen sen jag började med LCHF och undrar om någon känner igen det? Jättetacksam för svar om ni har något. Jag fryser precis hela tiden och det har jag inte gjort förr. Kanske är det därför som jag går ner i vikt nu? ;-)

Jag har inte känt något annat i kroppen än. Däremot vet jag att jag har gått ner i vikt.

Jag vägde mig i onsdags förra veckan och då stod vågen på 99,8 kg. I lördags när jag vägde mig stod vågen på 97,6. Det var ju fantastiskt kul och inspirerande och får mig verkligen att vilja fortsätta med det här.

Jag har sagt att jag skulle testa en vecka men jag har bestämt mig för att fortsätta en vecka till för att se vad jag har fått för resultat då. På måndag nästa vecka ska jag till min dietist som jag går hos. Det ska bli intressant att se om jag har gått ner något mer tills dess. Hoppas!
Igår torsdag blev det bara lite råa grönsaker till middag. Lunchen var mättande kan jag väl säga. Vet inte om det här med LCHF tar tid att lära sig för jag har varit konstant proppmätt sen jag startade. Antar att jag måste dra ner på mina protionsstorlekar. Nån som har erfarenhet av detta att man är konstant proppmätt när man börjar med LCHF?

Jag har inte ätiti lunch än idag för jag är inte hungrig, inte ens sugen på något. Funderar att ta mig en halv hårdmacka(glutenfritt havreknäcke) med mycket smör och ost på bara för att få in något i systemet.

Till middag idag blir det i alla fall zucchinispagetti och gräddig baconsås och grönsaker.

Ska ut med min hund nu snart och sen ska jag fotografera mina bäcker och visa vad det är jag läser.

Ha det gott!
Ska försöka att skriva matdagbok så ni får se vad jag äter. Från och med i måndags testar jag LCHF. Det är den enda av alla "modedieter" som känts lockande för mig så jag testar i en vecka för att se vad som händer. Så här ska ni få se vad jag åt i går:

Frukost: Kanelomelett. En kopp te
Lunch: En potatis, köttbullar och spenatstuvning(äter på jobbet och får där maten så jag kan inte välja)
Middag: Kassler i gräddsås med blomkålsris och sallad.

Idag har jag hunnit med att äta frukos och lunch:

Frukost: Kanelomelett och en kopp te
Lunch: Kokospannkakor(enligt recept från min LCHF-kokbok), vispad grädd och en blandning av blåbär, björnbär och hallon.

Jag ska visa bilder på böcker som jag har köpt för att lära mig om LCHF. Eftersom jag är glutenintolerant känns det mycket uppfriskande med mat där jag inte behöver tänka på vad jag kan äta eftersom allt är glutenfritt. Det känns fantastiskt!

Som sagt, jag återkommer med annan information senare. Ska iväg och jobba snart.

Att gå ner i vikt är enkelt. Alla vet hur man gör -  eller? Så varför går inte tjockisar ner i vikt? Ja, det kan man ju fråga sig...det finns säkert  lika många anledningar som det finns överviktiga människor i världen skulle jag tro. 

Ni vet, jag börjar på måndag. Då ska jag testa den här nya metoden,  Om ni frågar de flesta överviktiga personer vilka dieter de testat brukar svaret vara "Jag har testat allt". Eller hur?

Vad har då jag testat? Jag har provat viktväktarna. Det fungerade bra MEN det var under den period som VV tyckte att man skulle räkna points och jag hängde aldrig med på det där pointssystemet. Jag tyckte det kändes trist att behöva räkna vad jag åt hela tiden. Trots det gick det bra de korta veckor jag var med. Jag gick ner 4 kilo första veckan, 2 andra veckan och 0,5 sista veckan jag var med. Jag var förstås överlycklig när jag lyckats gå ner så mycket på så kort tid. Och visst var det bra. Men det höll inte i sig.

Jag har också testat att gå på "överviktsskola" på överviktsenheten på sjukhuset. Där skulle sjukvården ta hand om oss överviktiga och lära oss hur vi skulle göra för att gå ner i vikt. Jag lärde mig mycket nytiga saker och jag gick ner i vikt på de två veckor som vi var inskrivna på sjukhuset, fyra kilo ramlade av min tunga kropp. Men när jag inte var inskriven längre så glömde jag snabbt allt jag lärt mig. Eller kanske inte glömde utan struntade i allt jag lärt mig.

Lagad mat är inte mitt problem. "Nä, just ja tjockis" tänker säkert ni nu. Men jag kan säga att om jag är ledsen eller uttråkad eller något annat som får mig att gå till kylskåpet eller skafferiet så är det inte mat jag stoppar i mig. Snarare chokladbollar, godis(om det finns), kakor, glass eller annat onyttigt. Mat äter man när man är hungrig. Allt annat kan ätas däremellan. Jag skulle aldrig få för mig att ställa mig och laga mat när jag är sugen på godis. När jag är sugen på något så är det något onyttigt som godis eller något annat med mycket socker i. Och det är godis, kakor och glass som varit min akilleshäl i alla tider. Och det är det som byggt upp denna fantastiskt vackra kropp. ;-)

Så när jag startade min resa nedåt i vikt vädge jag 118,9 kilo. Jag har gått ner 20 kilo på egen hand. Jag har inte ätit någon diet eller pulver. Jag har inte ändrat så mycket i min kost, men vissa förändringar har jag gjort. Jag är glutenintolerant och fuskar inte längre, jag äter alltså helt glutenfritt nu för tiden, det har jag inte gjort förr. Dessutom äter jag mindre portioner nu för tiden samt att jag äter regelbundet. Att jag äter regelbundet betyder att jag alltid äter frukost, lunch och middag. Förr kunde jag strunta i lunchen och äta bara middag. Det händer i stort sett aldrig nu.

Motion då? Jo då, jag motionerar. Inte mycket eller det kanske inte alla skulle hålla med om. Jag har världens bästa motionspartner. Han är snart fem år och är min hund. Varje dag oavsett väder får han mig att gå ut. Vi promenerar normalt mellan 2-4 timmar om dagen. Det var mina hundpromenader som hjälpte mig och motiverade mig att börja gå ner i vikt igen.  År 2009 i november blev jag medlem i Friskis och svettis. Det gick bra först i början och jag tycker det är kul att träna på gymmet men(och här kommer en ursäkt från en tjockis igen) på grund av den sjukdom jag hade i höstas har jag tyvärr inte återfått mina krafter till gymmandet. Jag ska dock ta tag i det snart igen. Jag testade också så kallad afrodans och tyckte det var superkul men jag har bestämt mig för att börja med spinning för det tycker jag är underbart jobbigt och frigörande på samma gång. 

Jag kommer att lägga upp mina mål här inne också samt min nya startvikt och mina mått. Jag kommer att väga mig en gång i veckan, på måndagar. Men att mäta mina mått gör jag endast en gång i månaden.

Hoppas ni följer med mig på min resa mot målvikt!

Idag har jag bestämt mig för att jag ska börja blogga om min kamp med vikten. Jag har inte bestämt hur öppen jag kommer att vara här på bloggen alltså om jag kommer att lägga ut bilder på mig själv. Jag vet inte än. Får helt enkelt känna efter ett tag först.

Hur som helst så kommer jag att börja räkna min viktnedgång från och med nu(trots att jag redan gått ner 20 kilo). Måste bara berätta det för att jag tycker själv att jag varit så enormt duktigt. 

Jag ska skriva mer en annan dag när jag har tid och när jag på allvar kommit igång med kampen nedåt.