En kort berättelse

0kommentarer

Att gå ner i vikt är enkelt. Alla vet hur man gör -  eller? Så varför går inte tjockisar ner i vikt? Ja, det kan man ju fråga sig...det finns säkert  lika många anledningar som det finns överviktiga människor i världen skulle jag tro. 

Ni vet, jag börjar på måndag. Då ska jag testa den här nya metoden,  Om ni frågar de flesta överviktiga personer vilka dieter de testat brukar svaret vara "Jag har testat allt". Eller hur?

Vad har då jag testat? Jag har provat viktväktarna. Det fungerade bra MEN det var under den period som VV tyckte att man skulle räkna points och jag hängde aldrig med på det där pointssystemet. Jag tyckte det kändes trist att behöva räkna vad jag åt hela tiden. Trots det gick det bra de korta veckor jag var med. Jag gick ner 4 kilo första veckan, 2 andra veckan och 0,5 sista veckan jag var med. Jag var förstås överlycklig när jag lyckats gå ner så mycket på så kort tid. Och visst var det bra. Men det höll inte i sig.

Jag har också testat att gå på "överviktsskola" på överviktsenheten på sjukhuset. Där skulle sjukvården ta hand om oss överviktiga och lära oss hur vi skulle göra för att gå ner i vikt. Jag lärde mig mycket nytiga saker och jag gick ner i vikt på de två veckor som vi var inskrivna på sjukhuset, fyra kilo ramlade av min tunga kropp. Men när jag inte var inskriven längre så glömde jag snabbt allt jag lärt mig. Eller kanske inte glömde utan struntade i allt jag lärt mig.

Lagad mat är inte mitt problem. "Nä, just ja tjockis" tänker säkert ni nu. Men jag kan säga att om jag är ledsen eller uttråkad eller något annat som får mig att gå till kylskåpet eller skafferiet så är det inte mat jag stoppar i mig. Snarare chokladbollar, godis(om det finns), kakor, glass eller annat onyttigt. Mat äter man när man är hungrig. Allt annat kan ätas däremellan. Jag skulle aldrig få för mig att ställa mig och laga mat när jag är sugen på godis. När jag är sugen på något så är det något onyttigt som godis eller något annat med mycket socker i. Och det är godis, kakor och glass som varit min akilleshäl i alla tider. Och det är det som byggt upp denna fantastiskt vackra kropp. ;-)

Så när jag startade min resa nedåt i vikt vädge jag 118,9 kilo. Jag har gått ner 20 kilo på egen hand. Jag har inte ätit någon diet eller pulver. Jag har inte ändrat så mycket i min kost, men vissa förändringar har jag gjort. Jag är glutenintolerant och fuskar inte längre, jag äter alltså helt glutenfritt nu för tiden, det har jag inte gjort förr. Dessutom äter jag mindre portioner nu för tiden samt att jag äter regelbundet. Att jag äter regelbundet betyder att jag alltid äter frukost, lunch och middag. Förr kunde jag strunta i lunchen och äta bara middag. Det händer i stort sett aldrig nu.

Motion då? Jo då, jag motionerar. Inte mycket eller det kanske inte alla skulle hålla med om. Jag har världens bästa motionspartner. Han är snart fem år och är min hund. Varje dag oavsett väder får han mig att gå ut. Vi promenerar normalt mellan 2-4 timmar om dagen. Det var mina hundpromenader som hjälpte mig och motiverade mig att börja gå ner i vikt igen.  År 2009 i november blev jag medlem i Friskis och svettis. Det gick bra först i början och jag tycker det är kul att träna på gymmet men(och här kommer en ursäkt från en tjockis igen) på grund av den sjukdom jag hade i höstas har jag tyvärr inte återfått mina krafter till gymmandet. Jag ska dock ta tag i det snart igen. Jag testade också så kallad afrodans och tyckte det var superkul men jag har bestämt mig för att börja med spinning för det tycker jag är underbart jobbigt och frigörande på samma gång. 

Jag kommer att lägga upp mina mål här inne också samt min nya startvikt och mina mått. Jag kommer att väga mig en gång i veckan, på måndagar. Men att mäta mina mått gör jag endast en gång i månaden.

Hoppas ni följer med mig på min resa mot målvikt!

Kommentera

Publiceras ej