Idag syndar jag. Jag äter choklad med citronsmak till kaffet. Och det är så gott! Men det känns lite fel å ändå lite rätt. Man måste få njuta ibland också. ;-)

 bild från google

Imorgon ska jag och min hund upp tidigt som attan. Vi ska upp så vi hinner med jogg/promenad innan jobbet. Jag börjar klockan 8 så jag måste nog upp vid 5.20 skulle jag tro för att hinna med allt. Normalt brukar jag promenera till jobbet, vilket tar en timme, men imorgon måste jag ha bilen med mig så då måste jag hinna med min morgonmotion innan jag åker till jobbet. Jag hoppas verkligen att det blir bättre väder imorgon än vad det är nu...just nu regnar det å är väldigt tråkigt ute. Jag hoppas i alla fall på uppehåll.

Jaha. Det här kändes ju inte direkt uppmuntrande. Kan inte riktigt säga varför jag har gått upp i vikt. Har inte ätit något som skulle kunna få mig att gå upp i vikt. Jag har bara ätit enligt LCHF hela veckan så varför har jag då gått upp i vikt????? Nån som kan förklara för mig?


Veckans vikt: 96,2 kg
Förra veckans vikt: 95,7 kg
Viktskillnad: +o,5 kg

Startvikt: 97,3 kg
Målvikt 1: 87,3 kg
Kvar till mål 1: 8,9 kg

Jag har motionerat som jag brukar. Jag har ju till och med varit ute och gått långa promenader trots att jag haft feber. VARFÖR HAR JAG DÅ GÅTT UPP I VIKT???

Det här var verkligen ett nedslående resultat. Men jag måste fortfarande tänka på att jag faktiskt gått ner 8,5 kg sen i februari. Och det är ju faktiskt fortfarande bra.
Usch, känner mig inte riktigt i topptrim. Jag undrar om mitt låga blodtryck blivit ännu lägre än det var då jag var till sjukhuset. Då låg det ju på 105/65 vilket är lågt i jämförelse med vad jag brukar ha. Har ju hört att många som äter LCHF får sluta med sina blodtryckssänkande mediciner när de börjat med LCHF. Kanske är det samma fenomen som händer i min kropp nu. Man kan ju alltid hoppas. Då kanske jag slipper min medicin också. VI får väl se när jag kommer till doktorn nästa gång i maj.

Varför är jag så hysterisk över min invägning? Jag är jätteorolig att jag inte ska gå ner mer i vikt trots att jag äter enbart LCHF och att det inte ska fungera för mig. Jag är rädd att jag inte ska gå ner i vikt. Jag hoppas att jag åtminstonde stått still och inte gått upp. Jag är hysteriskt rädd att misslyckas den här gången? Jag vill ju så vädligt gärna lyckas gå ner till målvikten.
Idag på min jogg/promenad så joggade jag upp för en jättejobbig uppförsbacke. Jag blev väldigt stolt över mig själv. Ville bara tala om det.

Nu ska jag åka till jobbet. Ha en bra dag!

Jag är med i en bokklubb och varje månad kommer så ett magasin där olika utvalda böcker finns. Det är en mycket bra bokklubb med varierat innehåll. Bland annat så finns många kokböcker av de mest skilda slag. I månadens magasin fanns en bok med som jag tyckte så mycket intressant ut, Baka med LCHF av Mariann Andersson. För min egen del så känner jag just nu inget sug efter något sött till kaffet och jag känner heller inget behov av något sött men när det blir storhelger eller vid festliga tillfällen så kan det ju vara kul att ha något lite extra gott att äta. Den här boken ser väldigt inbjudande ut på framsidan. Vi får se om jag ska köpa den i framtiden men det blir inte nu, då jag är väldigt hård med mitt LCHFande.

Bild från google; Baka med LCHF(sökord).

Dock kan jag känna lite fundersamhet inför det faktum att äta något som smakar sött, jag är rädd att det ska trigga igång mitt riktiga sötsug. Det har ju fungerat att äta mörk choklad men jag är helt övertygad om att mitt sötsug kommer igång om jag äter något som smakar sött. På något sätt känns det som det är enklare att avstå från allt som kan förstöra för mig men det kanske blir lättare i framtiden att äta saker som kanske smakar lite sött.

Hur fungerar det för er? Kan ni äta saker som är söta utan att trigga i gång sötsuget? Ni kanske inte är så känsliga för sött som jag(jag är extremt känslig för sött) är men om du är det hur fungerar det då för dig?

Idag är det den obligatoriska invägningen för veckan. Jag var riktigt orolig igår eftersom jag trodde att mensen skulle ställa till bekymmer för mig med invägningen den här veckan, men det gjorde den inte. Ja, jag kanske har gått ner ännu mer men det märker jag ju nästa vecka i sådana fall. Jag är toppennöjd med minus 1,1 kg den här veckan. Jag är såååå extremt glad över det. Snart är jag nere under 95 kg och det har jag inte varit på en hel evighet!

Så här såg det ut när jag ställde mig på vågen idag!

Veckans vikt: 95,7
Förra veckans vikt: 96,8 kg
Viktskillnad: -1,1 kg

Startvikt: 97,3 kg
Målvikt 1: 87,3 kg
Kvar till mål 1: 8,4 kg

Helt underbart glad är jag! Och en jogg/promenad blev det också på morgonen. Jag har redan insett att det är skillnad sen två veckor tillbaka. Jag joggar längre streckor under mina 3 minuters jogg och jag hinner också gå längre under mina 7 minuters promenader. Jag tror att jag på onsdag ska korta ner promenadintervallen till bara 6 minuter men under den här veckan ha kvar mina 3 minuters intervall på joggen. Nästa vecka ska jag höja joggen till 4 minuter och promenadintervallet ska få vara 6 minuter. Jag känner mig mer peppad idag än någonsin tidigare. Jag kan verkligen känna att jo, jag kommer att nå mitt första mål inom en överskådlig framtid!

Dessutom har jag 0,8 kg kvar till att sedan den 20e februari gått ner 10 kg. Fast då hade jag inte börjat mäta å väga mig på allvar men jag kan ändå inte låta bli att ta upp det för det är såå kul!Imorgon är det dags igen. Veckovägningen. Den här gången är jag jättenervös för att jag inte har gått ner i vikt, inte ett enda gram. Kan faktiskt vara så då det är den tiden under månaden då kvinnokroppen bestämt sig för att det är helt okej att gå upp i vikt trots att ägarinnan inte vill gå upp ett enda milligram!

Jag har varit duktig den här veckan med maten. Jag har inte fuskat en gång MEN jag har skippat lunchen en gång. I fredags var jag konstig i magen hela dagen. Vet inte vad det berodde på men jag kunde inte äta frukost förrän klockan var 9.30 och sen när klockan var 18.30 då var jag hungrig nästa gång. Det är det avvikelser jag har gjort under den gågna veckan.

Ja, jag är väldigt orolig inför morgondagens invägning. Men jag är nöjd med minus 0,5 kg. Huvudsaken är att det inte är plus på vågen.
Måste bara fråga om någon av er som läser min blogg och äter enligt LCHF en sak. Jag har ju av traditionell kosthållning fått lära mig att man ska äta frukost, lunch och middag och kanske till och med mellanmål. Mellanmål har jag rationaliserat bort för länge sedan men frukost, lunch och middag äter jag. MEN sedan jag började med LCHF så är jag konstant mätt. Jag hinner inte bli hungrig mellan mattiderna. Det jag undrar över är om jag måste äta alla tre målen nu när jag äter enligt LCHF eller kan jag hoppa över någon av måltiderna de dagar jag verkligen inte känner för att äta tex middag?

Jag äter ganska små portioner och det har jag alltid gjort. Mat har inte varit ett bekymmer för mig någonsin. Jag har inte ätit mat när jag varit sugen på godis...ni som varit där förstår säkert vad jag pratar om. Att godis, kakor, glass och annat sött varit mitt bekymmer, inte mat. Man ställer sig inte å lagar mat när man är godissugen! Då vill åtminstone jag ha sockerpreparerat godis! :-)

Idag orkade jag inte engagera mig speciellt mycket i min frukost. Två kokta ägg, som skötte sig själv i kastrullen, toppade med lite smör som jag mosade dem i. Snabbfrulle blev det idag då.

Tittar just nu på tv4s nyhetsmorgon och förundras över att Bisfenol A(tror det heter så) inte förbjudits tidigare. Kan ge cancer men också hormonförändringar och då funderar jag genast över hur länge detta ämne funnits i bla barnmat och undrar samtidigt hur många som kommer växa upp och få svårigheter med att reproducera sig. Hemskt att mat ska få leda till sådant att man inte haft bättre kontroller på barnmat.

Usch, vilket väder det är ute! Jaja, det hjälper ingen hundmänniska. Det är bara att ta på regnstället å glatt gå ut på morgonpromenaden som har sin ändstation på jobbet. Ha en god dag.
Jag har en väninna som för ungefär 3 veckor sedan gjorde en gastric bypass. Hon är helt förskräckt över att jag äter enligt LCHF. Hon är så extremt rädd att jag om 15 år ska ha helt igenkletade blodkärl och att hela mitt blodomlopp ska vara helt förstört. Jag ska helt ärligt säga att det finns en liten sådan rädsla hos mig med men jag mår ju så mycket bättre nu än när jag vräker i mig kolhydrater som får mig att frossa i chokladbollar, biskvier, snickers, lakritsfiskar och choklad(marabou ljus). Jag kan inte kontrollera mitt kolhydratintag helt och hållet eller kanske vi ska säga sockerintag då jag äter sådant som baseras på ris, majs, potatis och stärkelser. Jag är konstant sugen på något sött och jag kan inte stå emot. Jag behöver mjölk från affären(ursäkt för att kunna köpa annat) och går då dit men med slinker alltid något litet ner. En snickers, några lösgodisar, biskvier eller kakor eller storfavoriten chokladglass från SIA.

Nu när jag äter LCHF har jag INGET sötsug över huvudtaget. Jag är knappt hungrig. Men jag oroar mig för mitt kolesterolvärde. Den 8:e maj ska jag till doktorn och få reda på mitt kolesterolvärde. Jag hoppas ju att det ska vara ännu bättre än vad det var förra året. Då hade det blivit bättre. Men jag är rädd för att det ska bli värre. Jag är ju helt klart påverkad av allt skriveri som varit i tidningar och som varit i media överhuvudtaget.

Är det någon av er som äter LCHF som kollat upp ert kolesterolvärde? Hur var det? Har ni sett någon förbättring/försämring med kolesterolvärdet?
För det mesta när jag sett någon joggat eller sprungit har jag alltid tänkt att vilka självplågare det är som håller på med det. Idag däremot när jag såg en tjej som var ute och joggade så tänkte jag på hur lätt det såg ut för henne. Det kanske det inte var men det såg lätt ut. Min tanke därefter var att tänk så trevligt det kommer vara den dagen det ser och faktiskt är så där enkelt för mig.

En stor vinst i tankemönstret hos mig. Jag blev väldigt glad när jag faktisk också uppmärksammade min tanke och hur jag önskade att det en dag ska bli så där enkelt för mig med. Tur att jag har världens bästa träningskompis som fixar att jag kommer ut varenda dag året runt på promenader och han tycker att det är fantasktiskt kul att matte springer ibland.
Jag har varit helt utslagen både igår eftermiddag och nu på morgonen. När jag var ute med min hund kändes det som om jag gick i sirap. Min kropp känns som om den behöver en ordentlig vila. Kanske var det den stressiga måndagen som utlöste detta. Jag är nämligen extremt stresskänslig och har varit sjukskriven på grund av stress. Så att stressa för mig är verkligen inte något som är optimalt. Jag hoppas det går över snart. Jag får vila mycket i helgen.

Tyvärr så orkade jag inte jogg/promenera idag vilket får mig att bli lite lätt stressad över det men jag skulle nog ha kraschat halvvägs å då tyckte jag att det var bättre att bara ta en promenad å få lite steg. Jaja, jag hoppas den här dagen blir bra trots en kropp som är helt seg....
Vem är du som tittar in hit? Lämna gärna en trevlig kommentar.
Oj så glad jag blev när det var minus på vågen idag när jag ställde mig på den. Inte så mycket men ändå minus vilket gör mig glad. Jag var jättestressad över vägningen igår men nu behövde jag ju inte vara det. Skönt!

Veckans vikt: 96,8 kg
Förra veckans vikt: 97,3 kg
Viktskillnad: -0,5 kg

Startvikt: 97,3 kg
Målvikt 1: 87,3 kg
Kvar till mål 1: 9,5 kg

Jag är glad att det var nedåt på vågen, men självklart hade jag hoppats på mer, men jag får liksom hela tiden påminna mig själv om att vågen för 1½ månad sedan stod på nästan 8 kg mer. Och det är väl en jättebra viktskillnad på så kort tid? Eller? Jag är i alla fall jätteglad och hoppas innerligt att jag faktiskt har nått -10 kg till sommaren. Jag är ju 0,5 kg närmare nu... ;-)

Bild från google.
Idag känner jag mig lite stressad inför morgondagens vägning. Jag är rädd att jag inte har gått ner ett enda gram trots att jag inte har frångått min diet förutom en gång. Då hade en praktikant på jobbet bakat kladdkaka som var glutenfri till mig. Då kunde jag inte säga nej tack. Det är inte ofta någon tänker på mig när de bakar avslutningsbakningar eller överhuvudtaget för den delen. Så med lite tungt hjärta tog jag en bit och en liten klick gräddglass och ändå tyckte jag att det var kul att hon tänkt på mig. Förutom det har jag inte frångått min diet en enda gång.

Jag har ätit väldigt gott och nyttigt och allt enligt LCHF i påsk. Jag har varit bland människor som följer andra dieter och vi har lagat mat tillsammans å ändå kunnat hålla våra olika dieter utan alltför mycket krångel. Superbra! Å ändå har vi ätit påskmiddag och annat.

Jag har också joggat två gånger under påskhelgen. Och lärt mig en extremt viktig läxa! Läxan jag lärde mig var att aldrig träna ouppvärmd. FY FASEN, vad jag kämpade på sista joggingturen. Jag orkade bara med tre intervaller av mina fem. Hela kroppen skrek för varje steg jag tog och ändå kämpade jag mig igenom de två sista. Jag hade god lust att spy men behövde tack och lov inte göra det. Hela kroppen gav upp kändes det som. Jag var när jag började första omgången jogging inte varm alls utan snarare kall. Och det hjälpte inte att jogga utan det blev snarare sämre. Sista omgången jag joggade kändes det som om jag skulle dö. Så jag har verkligen lärt mig att inte jogga, eller träna överhuvudtaget och inte vara uppvärmd. Orsaken till att jag var så extremt kall var att jag hade stått still i säkert 25 minuter i -5 grader och tittat på isen som höll på att spricka. Jag var så genomkall att jag inte blev varm på hela dagen sedan...Inte ens en varm dusch hjälpte. Inte förrän jag eldade i min kamin så rummet blev 26 grader varmt så började jag tina upp....

Men imorgon ska jag ta nya tag med joggningen, intervall då förstås. Jag längtar faktiskt tills jag orkar jogga en hel runda och slipper intervallträna. :-)

Men jag är trots allt orolig att vågen inte ska visa minus imorgon. Jag kommer dock inte att mäta mig imorgon för jag tror inte det har hänt något på den fronten. Få se vad morgondagen visar. Nu ska jag ut och tjäna några steg....
Nu önskar jag Er alla en riktigt Glad Påsk!

Om jag får säga det alldeles själv så är jag faktiskt väldigt nöjd över mig själv. Idag gjorde jag som jag skrev i ett tidigare inlägg, jag gick i rask takt i 7 minuter och joggade i 3 minuter. Jag har kommit på att jag ska göra så i två veckor, alltså den här och nästa och sen ska jag se om jag orkar byta minuttid till 6/4. Och så kommer jag göra efter några veckor på en viss minuttid tills jag orkar jogga hela 50 minuter. Jag hoppas det är en bra plan.

Vad jag inte är så bra på däremot är att stretcha. Det skulle jag behöva bli mycket bättre på. Skulle behöva lära mig fler muskler att stretcha än de få jag kan. Undrar om det finns stretchhjälp på internet kanske? Skulle ju kunna tänka mig att det gör det förstås.

När jag kom hem från jobbet idag så tog jag med min hund och gick ut på en timmes promenad. Det är inget ovanligt, vi gör det varje dag, men idag var det väldigt skönt. Solen sken och det var ganska varmt ute. Imorse när jag var ute på promenadjoggen då var det -5 och soligt så det var ganska skönt då med.

Jag har varit till sjukhuset idag. Jag har ju fel på mina njurar så jag går och bli uppkollad en gång i halvåret. Varje gång så kollar man upp mitt kolestrolvärde, njurvärden och blodtryck. Idag låg mitt blodtryck på 105/65. Bra tyckte de på sjukhuset men jag tyckte nog att det var lite lågt. Jag brukar nämligen ligga på 120/70. Undrar om det är därför jag fryser så sjukt mycket??

Idag ska jag äta squash och blomkålssoppa med ostkex till middag. Jag längtar nästan efter middagen trots att jag åt lunch för ett tag sedan. Kanske är det för att jag joggade imorse? Men det är väl bra att jag är hungrig, jag hoppas det betyder att det bränner i fettet. ;-)
Åh, vad jag har lust att ställa mig på vågen och se om det har hänt något. Det är ju tokigt för jag ska ju bara väga mig en gång i veckan. Men jag skulle gärna vilja veta om det händer något, viktmässigt alltså. Ja, jag vet man ska inte kolla för ofta för tyvärr kan man ju gå både upp och ner några hundra gram hit å dit.

Jag ska egentligen väga mig på söndag, men jag kommer förmodligen inte att ha en tillförlitlig våg i närheten då så jag får vänta ända tills på tisdag nästa vecka. Kanske blir superkul då eftersom jag förhoppningsvis har hunnit varit ute å joggat fyra gånger till. Så då kan man ju hoppas att det hänt något på vågen.

Nä, nu ska jag diska å fixa inför morgondagen och sen ska jag sova. Ska upp tidigt i ottan och jogga/gå-rask-promenad. Min hund kommer nog att undra vad jag fått för spatt. :-)
Idag har jag ingen hund hemma så idag passade jag på att ta en varv ute i naturen. Ja, jag joggade inte hela tiden utan jag gick i raskt tempo(som ínte var så raskt på slutet) i fem minuter och sen joggade jag i tre minuter. Det var jobbigt och hemskt men jag är stolt över mig själv på fler sätt än ett. Jag tycker inte om att vara ute utan min hund så att jag trots det gick ut ser jag som en stor seger. Och att jag sedan faktiskt joggade i hela 15 minuter är jag också stolt över. Jag insåg dock att om jag går i sju minuter och joggar i tre så kommer jag orka fler omgångar jogg eller så ska jag helt enkelt stå ut med detta och hålla ut tills det går lättare och lägga på fler joggomgångar om kanske två-tre veckor. Vad tror ni om det?

Hela tiden när jag joggade och tyckte att det var jobbigt så hörde jag en röst i huvudet. -Rör på fläsket. Fett är inte attraktivt. Du klarar det. Kom igen! Du är duktig! Måste tacka Katrin för det och Jillian(biggest loser-Jillian).

Ja, jag känner ju inte Katrin eller Jillian på något sätt och har aldrig träffat någon av dem, men jag kan sannerligen höra Jillian skrika i mitt huvud och då vill jag helt plötsligt kämpa lite till. Så jag hoppas det funkar på onsdag också när jag ska ut och jogga nästa gång.

Jag fick ihop över 6000 steg på min lilla runda så jag tror att jag kommer lyckas att nå mina 15 000 steg idag. Nu ska jag äta min frukost innan den svalnar.
Idag är dagen med stort D. Invägning nu på morgonen samt mätning av kroppen.

Så här ser det ut:

Startvikt: 97,3 kg

Delmål 1: 87,3 kg

Mått:

Överarm: 39 cm
Bröstben/rygg: 102 cm
Byst: 116 cm
Under byst: 100 cm
Midjan: 98 cm
Stuss: 121 cm
Lår: 70 cm
Vad: 43 cm

Där ser ni hur det ser ut. Jag önskar gå ner mest i stuss och lår. Jag har mest problem med dem och har stora komplex för hur de ser ut. Så idag startar allvaret med mitt nya liv.

Vill bara påpeka att jag en gång vägde 118,9 kg och alltså redan har lyckats gå ner i vikt men det är ju som sagt en bit kvar.

Sen den 20/2 har jag också lyckats gå ner. Då stod vågen på 104,8 kg så jag har ju redan lyckats gå ner 7,5 kg sen i februari. Helt underbart bra!

Nu ska jag bege mig ut och åka till ÄntligenHemmaMässan.

Ha en bra dag.