LCHF-kakor

0kommentarer

Jag är med i en bokklubb och varje månad kommer så ett magasin där olika utvalda böcker finns. Det är en mycket bra bokklubb med varierat innehåll. Bland annat så finns många kokböcker av de mest skilda slag. I månadens magasin fanns en bok med som jag tyckte så mycket intressant ut, Baka med LCHF av Mariann Andersson. För min egen del så känner jag just nu inget sug efter något sött till kaffet och jag känner heller inget behov av något sött men när det blir storhelger eller vid festliga tillfällen så kan det ju vara kul att ha något lite extra gott att äta. Den här boken ser väldigt inbjudande ut på framsidan. Vi får se om jag ska köpa den i framtiden men det blir inte nu, då jag är väldigt hård med mitt LCHFande.

Bild från google; Baka med LCHF(sökord).

Dock kan jag känna lite fundersamhet inför det faktum att äta något som smakar sött, jag är rädd att det ska trigga igång mitt riktiga sötsug. Det har ju fungerat att äta mörk choklad men jag är helt övertygad om att mitt sötsug kommer igång om jag äter något som smakar sött. På något sätt känns det som det är enklare att avstå från allt som kan förstöra för mig men det kanske blir lättare i framtiden att äta saker som kanske smakar lite sött.

Hur fungerar det för er? Kan ni äta saker som är söta utan att trigga i gång sötsuget? Ni kanske inte är så känsliga för sött som jag(jag är extremt känslig för sött) är men om du är det hur fungerar det då för dig?

Kommentera

Publiceras ej