Idag köpte jag ett par jeans. De var lite för små men jag tänkte att jag kanske kan ha dem i midsommar om det blir kallt väder. Eller jag ska kunna ha dem vid midsommartid. Och i bästa fall är de kanske lite stora till midsommar. Om jag skulle lyckas gå ner 10-15 kilo på den tid som är kvar till midsommar så är jag mer än nöjd. Jag tror att det är möjligt faktiskt. Mitt första mål är dock att gå ner 10 kilo. Hur som helst så kostade jeansen bara 90 kronor så det var inte någon större summa att lägga ut på ett par jeans som inte funkar precis nu.
Jag vet inte hur fashionabelt det är med vita jeans, men jag kände att jag ville ha ett par lite tjockare byxor i sommar som ändå känns somriga när det blir midsommar. Kanske kan man ha en fin, somrig tunika till. Eller något annat.

Nä, nu säger jag godnatt. Imorgon är det då äntligen 1 april! :-)
Känner mig mycket förväntansfull och peppad just nu! Imorgon är dagen då jag ska börja med LCHF eller snarare NCHF på seriöst allvar. Jag har ju redan kört LCHF under en månads tid och imorgon ska jag berätta vad som hänt viktmässigt. Imorgon ska jag väga och mäta mig. Jag kommer sedan att mäta mig en gång i månaden tror jag i alla fall. Kanske varannan vecka om det händer mycket på vågen. :-)

Idag ska jag och en vän köra zumba - hemma. Hon har köpt de där zumbaskivorna så idag kör vi. Då jag just nu har dåligt med arbete så är inte min plånbok speceillt välfylld och då får jag motionera där det är gratis. Sen ska jag börja på FoS igen så jag kan gå på spinning, som jag tycker är jättekul å supereffektivt. Och gymma lite grann också. På något sätt måste jag försöka få till att använda mig av mina hantlar också. Ska dessutom gå ner i förrådet och leta rätt på mitt hopprep som jag tror jag har där.

Vi har dessutom sagt att vi ska mäta steg varje dag, jag och min vän. Hon ska börja med 10 000 steg om dagen och jag med 15 000 steg. Jag har ju hund så jag går 10 000 steg utan problem varje dag. På mitt jobb går jag runt 8 åtta till tiotusen steg om dagen, beroende på vad som händer. Så jag rör på mig ganska mycket men inte tillräckligt hårt skulle jag tro.

Ja, det får räcka för idag. Imorgon börjar mitt seriösa liv med LCHF! Vi kanske ses imorgon. Hoppas det.
Igår var jag till min dietist. Jag har gått hos henne i två års tid nu för att få hjälp från sjukvården att gå ner i vikt. Under min tid hos dietisten(alltså de här senaste två åren) har jag gått ner 11 kilo, men inte på grund av hennes hjälp. 5 av de elva kilona gick jag ner när jag blev väldigt sjuk under två veckors tid. Dessa kilon har jag inte gått upp igen. De övriga 6 kilona har jag gått ner pga små förändringar men inget drastiskt.

Det enda som jag fått från min dietist är att jag ska byta ut lättmjölken till standardmjölk då hon menar att det är mer mjölksocker i lättmjölk än i standardmjölk, vilket i sin tur betyder att min blodsockerkurva inte går upp så snabbt av standardmjölken.

Något annat råd har jag inte fått som varit konstruktivt eller hjälpsamt. Ja, att jag inte ska äta godis eller efterrätter eller kakor och bullar och glass men det behöver väl ingen gå till en dietist för att veta om att det inte är bra för kroppen, eller hur?!

Igår så var jag så till min dietist igen. Jag hade, förra gången jag var dit, frågat efter en kostplan att följa under några veckor. Vad fick jag tror ni? Jo, jag fick en a4-folder. I den stod det att jag ska äta enligt tallriksmodellen och sen fanns det i foldern tre förslag på frukostar. Vad säger man??? Alltså är det var min dietist får betalt för? Att ge folk råd att inte äta godis, kakor, bullar, glass, byta ut mjölken och ge en folder om att man ska äta efter tallriksmodellen? Tror dietisten seriöst att jag som är överviktig inte redan testat allt sådant???? Alltså, de allra flesta av mina överviktiga vänner vet precis vad sjukvården och livsmedelsverket rekommenderar och de allra flesta är mycket duktiga på att laga bra, nyttig mat. Det är ju inte där felet sitter utan någon annanstans.

Nu ser jag ändå på min dietist som en möjlighet att visa upp mina framsteg för. Jag går och väger mig där ungeför en gång i månaden och sen pratar vi om framgångar och misslyckanden. Det är bra. Men jag trodde ändå att jag skulle få lite bättre tips av en utbildad dietist.

Nu ska jag ju från och med 1 april äta LCHF och vara mycket strikt med det. Inget fusk de två första veckorna. Tur att det är påsk och inte jul som är min första storhelg. Jag kan äta hur mycket ägg som helst å så lite lax på sidan av!
Då ska jag börja på riktigt. Då ska jag ta nya LCHFtag och arbeta utifrån en veckoplan med både mat och träning. Träningen är dock lite svår eftersom jag redan rör på mig ungefär 2-3 timmar varje dag - allt tack vare en svart liten hund som jag har.  Trots det så väger jag alldeles för mycket men nu är det slut med det!

Jag har köpt en bok som jag läser just nu och det är den jag kommer använda mig av från och med 1 april. Då ska jag väga in mig och även mäta en massa ställen på min kropp. Om jag är riktigt modig så kanske det kommer bilder på hur jag ser ut just nu.

Tack och lov så har jag lyckats få bort 1 kilo av de 3 jag gick upp i helgen så det går ju i alla fall åt rätt håll. När jag började min viktresa nedåt som stod vågen på 118,9 och jag var verkligen jättefet. Jag är fortfarande väldigt överviktig men på söndag ska jag skriva hur många kilo jag har gått ner sedan dess, men jag kommer att använda min högsta vikt när jag kommer att tala om hur många kilo jag lyckats få bort från min kropp när jag är ner i mål. Jag kommer dock att påpeka att från den första april 2012 har jag gått ner... å så antal kilo jag lyckats få bort.

Jag har en vän som också ska gå ner i vikt. Hon och jag har redan börjat med gemensamma promenader och vi har testat pilates och en annan form av träning. Vi börjar räkna från 1 april båda två trots att vi redan börjat men just för att kunna säga att från den 1 april har jag gått ner... Och så vidare. Ni hänger ju med.

Nu så ska jag åka till jobbet.
Snart ska jag börja blogga mer här igen. Det var ju ett helt år sedan. Och visst har det väl hänt en del men inte så mycket. Jag ska dock berätta lite mer senare.

Jag har däremot inte gått ner speciellt mycket i vikt så nu ska jag återigen, en gång för alla, börja om min vikt resa nedåt! Från och med 1 april ska jag äta LCHF och inte fuska det minsta. Jag gjorde det i helgen och hade när jag ställde mig på vågen gått upp 3 kilo. 3 KILO PÅ EN HELG!!!! Det är helt galet mycket! Jag tror dock att mycket är vätska från alla kolhydrater jag satt i mig. Det tragiska är dock att innan hade jag gått ner 6 kilo, vilket jag var mycket nöjd med, och nu är jag 3 kilo tyngre igen. Inte kul någonstans.

Det roliga är att nu kan jag berätta en riktig historia angående LCHF vs Modifast. Men jag tar den senare. Nu ska jag åka till jobbet.

Ha det gott!