Förundrad!

0kommentarer

Igår var jag till min dietist. Jag har gått hos henne i två års tid nu för att få hjälp från sjukvården att gå ner i vikt. Under min tid hos dietisten(alltså de här senaste två åren) har jag gått ner 11 kilo, men inte på grund av hennes hjälp. 5 av de elva kilona gick jag ner när jag blev väldigt sjuk under två veckors tid. Dessa kilon har jag inte gått upp igen. De övriga 6 kilona har jag gått ner pga små förändringar men inget drastiskt.

Det enda som jag fått från min dietist är att jag ska byta ut lättmjölken till standardmjölk då hon menar att det är mer mjölksocker i lättmjölk än i standardmjölk, vilket i sin tur betyder att min blodsockerkurva inte går upp så snabbt av standardmjölken.

Något annat råd har jag inte fått som varit konstruktivt eller hjälpsamt. Ja, att jag inte ska äta godis eller efterrätter eller kakor och bullar och glass men det behöver väl ingen gå till en dietist för att veta om att det inte är bra för kroppen, eller hur?!

Igår så var jag så till min dietist igen. Jag hade, förra gången jag var dit, frågat efter en kostplan att följa under några veckor. Vad fick jag tror ni? Jo, jag fick en a4-folder. I den stod det att jag ska äta enligt tallriksmodellen och sen fanns det i foldern tre förslag på frukostar. Vad säger man??? Alltså är det var min dietist får betalt för? Att ge folk råd att inte äta godis, kakor, bullar, glass, byta ut mjölken och ge en folder om att man ska äta efter tallriksmodellen? Tror dietisten seriöst att jag som är överviktig inte redan testat allt sådant???? Alltså, de allra flesta av mina överviktiga vänner vet precis vad sjukvården och livsmedelsverket rekommenderar och de allra flesta är mycket duktiga på att laga bra, nyttig mat. Det är ju inte där felet sitter utan någon annanstans.

Nu ser jag ändå på min dietist som en möjlighet att visa upp mina framsteg för. Jag går och väger mig där ungeför en gång i månaden och sen pratar vi om framgångar och misslyckanden. Det är bra. Men jag trodde ändå att jag skulle få lite bättre tips av en utbildad dietist.

Nu ska jag ju från och med 1 april äta LCHF och vara mycket strikt med det. Inget fusk de två första veckorna. Tur att det är påsk och inte jul som är min första storhelg. Jag kan äta hur mycket ägg som helst å så lite lax på sidan av!

Kommentera

Publiceras ej