Dåligt kolesterol och LCHF

0kommentarer

Jag har en väninna som för ungefär 3 veckor sedan gjorde en gastric bypass. Hon är helt förskräckt över att jag äter enligt LCHF. Hon är så extremt rädd att jag om 15 år ska ha helt igenkletade blodkärl och att hela mitt blodomlopp ska vara helt förstört. Jag ska helt ärligt säga att det finns en liten sådan rädsla hos mig med men jag mår ju så mycket bättre nu än när jag vräker i mig kolhydrater som får mig att frossa i chokladbollar, biskvier, snickers, lakritsfiskar och choklad(marabou ljus). Jag kan inte kontrollera mitt kolhydratintag helt och hållet eller kanske vi ska säga sockerintag då jag äter sådant som baseras på ris, majs, potatis och stärkelser. Jag är konstant sugen på något sött och jag kan inte stå emot. Jag behöver mjölk från affären(ursäkt för att kunna köpa annat) och går då dit men med slinker alltid något litet ner. En snickers, några lösgodisar, biskvier eller kakor eller storfavoriten chokladglass från SIA.

Nu när jag äter LCHF har jag INGET sötsug över huvudtaget. Jag är knappt hungrig. Men jag oroar mig för mitt kolesterolvärde. Den 8:e maj ska jag till doktorn och få reda på mitt kolesterolvärde. Jag hoppas ju att det ska vara ännu bättre än vad det var förra året. Då hade det blivit bättre. Men jag är rädd för att det ska bli värre. Jag är ju helt klart påverkad av allt skriveri som varit i tidningar och som varit i media överhuvudtaget.

Är det någon av er som äter LCHF som kollat upp ert kolesterolvärde? Hur var det? Har ni sett någon förbättring/försämring med kolesterolvärdet?

Kommentera

Publiceras ej